fbpx

Simone Balm, Social Media Manager, 09.07.2018

In 4 stappen je eigen winkel openen

Je wil je eigen winkel openen, maar waar begin je? Lees snel verder!

Simone Balm, Social Media Manager, 09.07.2018

In 4 stappen je eigen winkel openen

Je wil je eigen winkel openen, maar waar begin je? Lees snel verder!

Je kan niet meer wachten. Het liefst begin je morgen al met verkopen! Maar waar begin je?

Je wilt je eigen winkel openen, maar hebt nul ervaring… Waar begin je? Natuurlijk moet je erover uit zijn wat je wilt gaan verkopen, maar dit is natuurlijk niet alles. Waar moet je allemaal aan denken en waar begin je nou mee? Wij hebben alles even voor je op een rijtje gezet.

1. ondernemingplan schrijven

‘Wat saai!’ Zul je misschien denken, maar een ondernemingsplan is echt ontzettend handig. Al die ideeën en dromen ga je nu ombouwen tot een realistisch plan, je laat ze niet langer ronddwarrelen! 

Wat ga je precies verkopen en aan wie? Wees niet te globaal maar specifiek! Waarom wil je deze producten gaan verkopen, en waarom is dit wat jouw doelgroep nodig heeft op dit moment? Wanneer je precies weet wat je gaat verkopen, aan wie en waarom, is het makkelijker om een marktonderzoek te starten.

Weet je precies wat je wilt gaan doen? Dan is het handig om eens rond te kijken hoe jouw concurrenten het aanpakken. Laat je inspireren door concurrenten; je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Daarnaast is het belangrijk om een onderzoekje te doen naar trends binnen jouw branche, dit geeft jou ook weer een hoop inspiratie!

2. Make it official

Nu je precies weet wat je wilt gaan doen is het belangrijk om je in te schrijven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Spannend! Jouw inschrijving wordt automatisch doorgegeven aan de belastingdienst en je ontvangt dus ook automatisch jouw BTW nummer.

Dit nummer heb je nodig om belastingaangifte te doen. “Yay boekhouding”, no one ever said. Gemakkelijk weten hoeveel belasting je moet afdragen? Gebruik Exact Online en hou je boekhouding overzichtelijk!

3. Vind een perfecte (en betaalbare) locatie

Heb je al een mooie plek op het oog of heb je nog geen idee waar je jouw zaak wilt openen? Je weet wie jouw doelgroep is, dus bedenk waar je gevestigd moet zijn om hen te bereiken! En belangrijk hoe je het het beste kunt verleiden. Denk hierbij niet alleen aan de locatie, maar ook aan de inrichting van jouw winkel. Wat wil je uitdragen en welk gevoel wil je de klant meegeven. Daarnaast kan ook de muziek (wij schreven eerder een interessant stukje over de invloed van muziek op consumenten) die je draait van grote invloed zijn op het koopgedrag van jouw klanten.

4. Contant, pinnen, hoe dan?

Als laatste een heel belangrijk onderdeel: het kassasysteem! Retail kassasystemen zijn vaak ontzettend duur en niet erg up to date. Kies daarom voor een iPad kassa: Spont kun je downloaden in de AppStore en deze iPad kassa is de eerste 14 dagen gratis

Met Spont iPad kassa kun je in drie keer swipen een koop afronden! Geen overbodige functies, maar een duidelijk en clean design. Daarnaast zijn er vele apps die je naar wens kunt installeren zoals voorraadbeheer, pinnen, aangepaste betalingen, klantenkaarten en meer!

Heb je vragen? Stuur mij een berichtje! Op werkdagen zijn wij tijdens kantooruren online op de chat.

Last step

De laatste stap is natuurlijk winkelruimte vinden en een assortiment samenstellen! Wil je hier meer over lezen, lees het artikel over hoe een popup store te openen.

de ipad kassa
voor horeca en retail

toch even een kijkje nemen?

*geen creditcard gegevens nodig

*geen creditcard gegevens nodig

 

Wil je meer weten?

Laat hier je nummer achter, dan bellen we je zo snel mogelijk terug!

© 2018 SPONT AMSTERDAM   |    ALGEMENE VOORWAARDEN

© 2018 SPONT AMSTERDAM   |    ALGEMENE VOORWAARDEN