fbpx

Simone Balm, Social Media Manager, 12.02.2018

5 tips: je eigen pop-up store openen

Simone Balm, Social Media Manager, 12.02.2018

5 tips: je eigen pop-up store openen

steeds meer pop-ups poppen op

Pop-up winkels, je ziet ze steeds vaker. Een winkel openen op een toplocatie voor korte tijd is nu ook haalbaar voor kleine ondernemers. Maar ook grotere bedrijven maken er gretig gebruik van. Zo gebruikte Lays een pop-up store voor een ludieke marketingactie waarbij bezoekers op hun favoriete smaak konden stemmen tijdens hun ‘Maak de Smaak’-campagne. Voor kleinere ondernemers kan het heel veel opleveren om webshop producten tijdelijk in een fysieke vorm aan te bieden.

Ondanks dat online winkelen steeds populairder wordt kan het heel waardevol zijn om ook een fysieke winkel te hebben. Een van deze redenen is bijvoorbeeld dat je direct contact hebt met je klanten en face-to-face gesprekken kan voeren.

Naast het fysieke contact met jouw klanten, kun je ook juist (veel) nieuwe klanten aantrekken! Doordat mensen fysiek jouw winkel zien kan het ook een enorme boost geven aan je naamsbekendheid. In een winkel kun je bijvoorbeeld ook een sample meegeven of alle aankopen een tasje geven met jouw logo erop.

Z

Ja, pop-up store! Oké, waar begin ik?

 

1. hoe lang wil je de pop-up store open hebben?

Hoeveel dagen, weken of maanden wil jij de pop-up store open hebben. Daarnaast moet je ook nadenken over de openingstijden, blijf je bijvoorbeeld zondag gesloten of ben je gewoon alle dagen van de week open voor publiek.

2. hoe ga je de winkel inrichten?

Waarschijnlijk wil je dezelfde stijl aanhouden als in je webshop. Wat heb je hiervoor nodig? Decoratie, meubels en dergelijke in de juiste sfeer kunnen het koopgedrag van jouw klanten beïnvloeden.

3. ga je alles alleen doen of heb je personeel/hulp nodig?

Afhankelijk van hoe groot de pop-up store gaat zijn en wanneer je open wilt zijn moet je beslissen of je dit helemaal in je eentje wilt gaan doen of hulp nodig hebt. Misschien heb je alleen hulp nodig bij het inrichten en aankleden van de pop-up store, en kun je het verder alleen aan.

4. vind een geschikte locatie!

Zie je een pand leeg staan wanneer je door de stad fietst? Kijk of je contactgegevens kunt achterhalen! Ook zijn er verschillende bedrijven die pop-up ruimtes verhuren, zij beheren verschillende panden in de stad en deze zijn enkel beschikbaar voor pop-up concepten. Daarnaast kun je ook altijd eens kijken naar bedrijven die op basis van bruikleen verhuren; antikraak. Vaak is de regel dat je er minimaal 3 weken in kunt en vanaf die tijd kan het contract en snel worden beëindigd vanuit beide partijen.

5. denk na over hoe je klanten wil laten betalen.

Ga je klanten alleen met cash laten afrekenen? Zorg dan voor voldoende wisselgeld. Verwacht je veel te verkopen of zijn de producten van grotere waarde, dan kan het handig zijn om wel te kiezen voor een kassa systeem met de optie tot pinnen. Vooral in een tijd waar de meeste mensen pinnen.

6. hoe ga je jouw pop-up store promoten?

Ga je klanten alleen met cash laten afrekenen? Zorg dan voor voldoende wisselgeld. Verwacht je veel te verkopen of zijn de producten van grotere waarde, dan kan het handig zijn om wel te kiezen voor een kassa systeem met de optie tot pinnen. Vooral in een tijd waar de meeste mensen pinnen.

Op zoek naar een betaalbare en hippe kassa?

Je hebt al een Spont kassa vanaf €9 per maand. Spont kun je koppelen met verschillende pinautomaten. Zo kun je kiezen voor de (gratis) SumUp reader of de iZettle reader.

Wil je graag meer informatie over de verschillende pinterminals? Stuur ons een berichtje op de chat!

de ipad kassa
voor horeca en retail

toch even een kijkje nemen?

*geen creditcard gegevens nodig
*geen creditcard gegevens nodig

 

Wil je meer weten?

Laat hier je nummer achter, dan bellen we je zo snel mogelijk terug!

© 2018 SPONT AMSTERDAM   |    ALGEMENE VOORWAARDEN

© 2018 SPONT AMSTERDAM   |    ALGEMENE VOORWAARDEN