fbpx

Simone Balm, Social Media Manager, 09.05.2018

Pinnen, ja graag!

Steeds meer consumenten kiezen voor contactloos betalen.

Simone Balm, Social Media Manager, 09.05.2018

Pinnen, ja graag!

Steeds meer consumenten kiezen voor contactloos betalen.

In de jaren ’80 ontstond de behoefte vanuit de Nederlandse Bank om een uniform betalingssysteem te ontwikkelen voor alle Nederlandse banken! Tot dan toe betaalde iedereen overal contant! Dit leidde in 1988 tot de eerste PINtransacties en in twee jaar later waren er zo’n 4500 betaalautomaten (pinautomaten) in Nederland beschikbaar! Nu bestaat de Nederlandse PIN niet meer, maar wel gebruiken we nog steeds het woord PINnen!

populairder dan ooit

4500 valt in het niets bij de cijfers van dit nu…. Op dit moment is pinnen echt populairder dan ooit! In 2016 werd de pinpas (54,5%) vaker gebruikt dan contant geld (45%), de overige 5% rekende af met een creditcard. In 2015 werd er voor meer dan 23 miljoen contactloos betaald. Doordat steeds meer consumenten hun pinpas gebruiken bij de kassa, wordt pinnen voor ondernemers steeds goedkoper. Meestal geldt dat hoe meer pinbetalingen je accepteert hoe lager het transactietarief zal zijn. Het is dus zeker slim om pinnen te promoten bij je klanten!

mobiel betalen

Ook zien we dat steeds meer mensen met hun mobiele telefoon betalen! In plaats van de pinpas tegen de zijkant van de pinterminal te houden, doe je dit met je telefoon. Om dit te kunnen doen, moet je natuurlijk wel eerst een app downloaden die dat mogelijk maakt. Dit zorgt er dan ook meteen weer voor dat een groep uitgesloten blijft; denk aan mensen zonder smartphone of mensen met een te oude telefoon.

Volgens CCV geeft slechts 3,2% van de mensen die contactloos betalen de voorkeur aan betalen met hun mobiele telefoon. Dit loopt dus nog niet zo’n storm, maar er wordt zeker een stijging verwacht!

oudere doelgroep

Houd in je achterhoofd dat pinnen onder ouderen nog steeds aanzienlijk minder populair is, zij betalen toch het liefste met contant geld. Mocht jouw doelgroep dus wat ouder zijn dan is slim om wel contant geld te blijven accepteren.

op zoek naar een pinoplossing?

Ben jij op zoek naar een pinoplossing voor jouw restaurant of winkel? Spont valt te koppelen met verschillende pinautomaten. Zo kunt u kiezen voor de Yomani pinterminal (bekend van Albert Heijn) of  (gratis) SumUp reader.

Wil je graag meer informatie over de verschillende pinterminals? Stuur ons een berichtje op de chat!

Wil je meer weten?

Laat hier je nummer achter, dan bellen we je zo snel mogelijk terug!

© 2018 SPONT AMSTERDAM   |    ALGEMENE VOORWAARDEN

© 2018 SPONT AMSTERDAM   |    ALGEMENE VOORWAARDEN