fbpx

Simone Balm, Social Media Manager, 02.03.2018

wat je moet weten van 1-op-1 marketing

Simone Balm, Social Media Manager, 02.034.2018

wat je moet weten van 1-op-1 marketing

1-op-1 marketing

1-op-1 marketing, ook wel relationship marketing of customer relationship management genoemd is ontzettend belangrijk in een tijd wanneer de consument steeds meer verwacht van jou als bedrijf! Misschien run je zelf een kleine winkel en krijg je het al Spaans benauwd bij het woord marketing, maar geloof me er is geen reden tot paniek!

De naam zegt het eigenlijk al, bij deze vorm van marketing ligt de focus op de individu. Daarnaast draait het vooral om jouw gedrag en dan met name de verandering hiervan richting de klant op basis van wat je weet van de klant én, heel belangrijk, op basis van wat de klant jou heeft verteld! Je moet bereid zijn om te willen veranderen, om op deze manier manier jouw winkel figuurlijk dichter bij de klant te plaatsen.

know your customers

Maar hoe kom je erachter wat jouw klanten nou echt willen of missen? Bouw een klantenbestand op! Door een klantenbestand op te bouwen krijg je inzicht in wie jouw klanten nou eigenlijk zijn en wat hun wensen zijn. Daarnaast kun je hierdoor voor of na hun winkelbezoek contact met ze leggen: dit wil je! Denk hierbij aan persoonlijke email campagnes of een maandelijkse nieuwsbrief met aanbiedingen of tips!

video!

Om het nog wat persoonlijker te maken zie je steeds vaker dat ondernemers ook gebruik maken van video’s. Zo kun je bijvoorbeeld een nieuwe collectie showen of een nieuw gerecht laten zien en deze delen via social media. Op deze manier betrek je jouw klanten echt bij jouw bedrijf. Vraag ze naar hun mening over een nieuw product of gerecht; mensen geven graag hun mening!

Wel is het altijd belangrijk dat je de content afstemt op de ontvanger, dit komt beter over dan een onpersoonlijke standaard mailing die naar iedere klant gaat. Heb jij een webshop? Probeer dan de content aan te passen op de bezoeker. Zo hebben ouders andere interesses en belangen dan een single vrouw zonder kinderen. Door de website inhoud hierop aan te passen kun je de conversie flink verhogen!

Natuurlijk kost gepersonaliseerde marketing meer tijd (en geld) dan een standaard mailing of advertentie, maar dit is het waard! Uit onderzoek blijkt dat de verkoop 40% hoger ligt bij bedrijven die hun klanten op een persoonlijke manier benaderen vergeleken met die dat niet doen. Werk jij bijvoorbeeld al met video’s of andere media? Laat het ons weten!

ook een persoonlijke band met jouw klanten?

Bouw nu je klantenbestand op! Kies voor Spont iPad kassa!

Ontvang nu gratis een SumUp pinapparaat bij het afsluiten van een jaar abonnement Spont.

Wil je meer weten?

Laat hier je nummer achter, dan bellen we je zo snel mogelijk terug!

© 2018 SPONT AMSTERDAM   |    ALGEMENE VOORWAARDEN

© 2018 SPONT AMSTERDAM   |    ALGEMENE VOORWAARDEN